Zamieszczone przez Purchawa
Rozebranie włacznika/wyłacznika świateł
Zwiń
X
-
Rozebranie włacznika/wyłacznika świateł
Potrzebuje go wyjąćwidziałem ze kiedyś gośc pociągnoł i wyszedł z tej okrągłej dziury. Robił to ktoś z was kiedyś ? Bo nie wiem czy ciągnąć w pozycji swiatła wyłaczone czy w pozycji swiatła właczone. No i nie wiem czy nie urwe czegoś bo coś za cięzko mi siedzi.
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
wyciagnij najpierw cały zespół razem z obudową
Widziałem jak koles z serwisu pociągnoł za przełacznikiem do zał/wył swiateł i wyjął sam ten przełacznik z obudowią - tak by było najlepiej ale juz dosyć mocno ciągne a dalej nic nie rusza sie hmm..OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
ogólnie delikatnie....jak z kobietą
[ Dodano: Sob 23 Kwi, 05 19:55 ]
kurcze walczyłem ostro .. ale nie mogłem zdiąć zaczepów z lewej strony z prawej elegancko poszły. Z lewej ni z kabla - i troszkke pozadzierałem - dałem se spokoj poczekam moze ktos wie jak to wyszarpac jak nie skocze do ASO - jak zepsuja daja noweOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
:hura :hura :hura :hura :hura :hura :hura :hura :hura :hura
No wiedziałem ze jakoś tak to było - bo widziałem jak gość to zrobiłi o to mi chodziło
tyle ze nie dojrzałem że on wcisł przełącznik
A dokładniej - wciskasz w pozycji swiatła OFF (bo tylko wtedy sie wciska) przekrecam w prawo i ciągne zgadza się ?:
Juz prawie tak zrobiłem ale sie bałem ze coś przekręce dlatego wolałem sie upewnić.
To dziś sie za to zabiorek
mam nadzieje ze nic nie ukręce i nie urwe :helm
[ Dodano: Pon 25 Kwi, 05 09:46 ]
Aha .. po wciśnieciu i przekręceniu w prawo - kręcic do oporu czy musi coś tak jakby przeskoczyć ? i potem ciągnąć ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
:szeroki_usmiech :diabelski_usmiechk
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Przerabiałem temat.
Czyszczenie styków pomaga na krótko.
Kończy się wymianą przełącznika.
Poniżej zamieszczam zdjęcie z pokazanymi punktami mocowań(z drugiej strony są identyczne). Zacznij od podważenia wkrętakiem nr2 -wysuń moduł przełączający razem z plastikową osłoną, a następnie odegnij pkt 1 i wysuń moduł z osłony popychając go stykami złącza podłączeniowego.
Powodzenia.Załączone pliki
Komentarz
-
-
lagozada, ja mam ten sam problem (nie świecą pozycje z lewej strony).
Rozebrałem, przetarłem wszystkie blaszki w środku i d...a .
Zamówiłem nowy włącznik i koja86, cena coś ok 50 zł. Tyle, że trzeba chwilę poczekać.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
Komentarz